Professional evolution of the service industry, organisational cultures, working behaviour and current issues, conditional analysis and discussion, professional trends in the service industry.
- Teacher: อริยาภรณ์ นันทิพัฒน์พฤกษา
Concepts of tourism economy, importance of econometric tourism, components of the tourism industry. Demand and supply, impacts of tourism on the economy, society, and environment. Tourism industry organisations and trends in the international tourism industry.
Concepts and definitions of marketing, scopes and categories, marketing activities and roles, markets in economic systems, marketing environments, influencing factors on marketing changes, consumer behaviour, segmentation, marketing mix, marketing research, formulating strategy and marketing planning.
- Teacher: MisterCharles Amaury Quellec
การวางแผนการดำเนินงานและการควบคุมการผลิตสินค้าและบริการ การออกแบบผลิตภัณฑ์และกระบวนการดำเนินงาน เทคโนโลยีที่เกี่ยวข้องกับการดำเนินงานและผลิต การจัดการคุณภาพ การบริหารโครงการ การคาดการณ์ การจัดการสินค้าคงคลัง การวางแผนกำลังการผลิตและความต้องการทรัพยากร รวมทั้งการจัดการห่วงโซ่อุปทาน ตั้งแต่อุตสาหกรรมต้นน้ำจนถึงอุตสาหกรรมปลายน้ำ เพื่อเพิ่มประสิทธิภาพการดำเนินงาน และเพิ่มความสามารถในการแข่งขันได้อย่างยั่งยืน
Production planning and controlling, Product strategies and production procedure, relevant production technology, quality management, project management, projection, storage management, capacity planning and resources requirement, supply-chain management of upstream and downstream industries for an efficient operation and sustainable competition.
- Teacher: อ.ดร.สมนึก จงมีวศิน
- Teacher: อ.ดร.เฉลิมพร สิริวิชัย
ประเด็นด้านจริยธรรมและกฏหมายที่เกี่ยวข้องกับอุตสาหกรรมบริการ พื้นฐานความรับผิดชอบทางกฎหมาย และการตรากฎหมายที่มีอิทธิพลต่อความสัมพันธ์และการปฏิบัติของธุรกิจการบริการ ความเข้าใจพื้นฐานด้านปัญหาทางกฎหมาย เกี่ยวกับอุตสาหกรรมการบริการที่อาจเกิดขึ้น โดยมุ่งเน้นการจัดการป้องกันทางกฎหมาย
Ethical and legal issues relating to the practices of hospitality industry. The legal basis responsibility and registration that influence the relationships and practices of the hospitality businesses. Basic understanding of potential legal problems related to hospitality industry by focusing on preventive legal management.
- Teacher: อ.ดร.เฉลิมพร สิริวิชัย